Πληροφορηθήκαμε ότι η… βουλεύτρια Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη σε συζήτηση που είχε με τον βουλευτή της ΝΔ Ιάσονα Φωτήλα είπε πως είναι αντίθετη και δεν θα προχωρήσει η μεταλλευτική επένδυση στην ΒΑ Χαλκιδική.
Η συγκεκριμένη ατάκα έγινε αποδεκτή με αρκετή δόση χιούμορ από χρήστες των κοινωνικών μέσων δικτύωσης και ταυτόχρονα κατοίκους των Μαδεμοχωρίων που την σχολίασαν ως εξής:
- «Στο Σταθάκη το είπε????»
- «Υποψιάζομαι πως λόγω Πάσχα η Αικατερίνη εκφώνησε τον (πύρινο) λόγο της περί Επένδυσης, για να μπορέσει να έρθει στην Ιερισσό….»
- «(πολύ) σωστά υποψιάζεσαι! Άλλωστε άλλο μεγάλο “αγκάθι” με τη νομιμοποίηση των καταπατημένων δασικών εκτάσεων το κάνει γαργάρα!».
Ανεξάρτητα και πέρα από την άποψη που έχει σχηματίσει η κοινωνία της περιοχής για τις τοποθετήσεις που κάνει κατά καιρούς η κ. Ιγγλέζη για το επενδυτικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη το σημαντικό είναι ότι προχωράνε τόσα άλλα πράγματα τόσο στην Χαλκιδική, όσο και στην Ελλάδα.
Καταρχήν, προχωράει και κλείνει η αξιολόγηση. Προχωράνε τόσες δεκάδες άλλες επενδύσεις στην χώρα. Δίνονται στην κυκλοφορία συνεχώς μεγάλοι οδικοί άξονες. Μπαίνει τάξη σε πάσης φύσεως αυθαιρεσίες με τους δασικούς χάρτες. Επιστρέφουν τρέχοντας οι 60.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που έγιναν φορολογικοί μετανάστες σε Βουλγαρία και Κύπρο. Σειρά περιμένουν να πάρουν και οι 400.000 περίπου Έλληνες που έγιναν μετανάστες λόγω της κρίσης.
Η Χαλκιδική θα αποκτήσει πολύ σύντομα, όπως μαθαίνουμε, τους διασώστες που χρειάζεται το ΕΚΑΒ για να βγαίνουν οι βάρδιες των ασθενοφόρων όλο τον χρόνο. Μεγάλη προοπτική δίνει στην βαριά βιομηχανία μας, τον τουρισμό, η πρόταση η δική της και ακόμη 37 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για νομιμοποίηση του ελεύθερου κάμπινγκ. Επίσης, στα σκαριά βρίσκεται η επαναλειτουργία του αστυνομικού τμήματος της Ιερισσού, έπειτα από 4 χρόνια!!!
Τόσο πολλά πράγματα προχωράνε. Ίσως τα μοναδικά ζητήματα που δεν προχωράνε είναι οι προτάσεις της για την καλλιέργεια της κλωστικής κάνναβης και των κίτρινων φασολακίων για ακόμη μεγαλύτερη απόδοση στο εισόδημα εκείνων των 2.000 εργαζομένων που ενδεχομένως θα μείνουν χωρίς εργασία, αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις της για ματαίωση της επένδυσης.
Γενικότερα, κολυμπάμε σε πελάγη αισιοδοξίας. Με μια επένδυση που θα ξεπεράσει σε κόστος το 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια θα ασχολούμαστε; Που ζούμε; Στην Ελλάδα της πολιτισμικής κρίσης και των οικονομικών μνημονίων; Σοβαροί να είμαστε…
[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr, 12/4/2017]