Δήμαρχος Αριστοτέλη και η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις εξελίξεις στην μεταλλευτική δραστηριότητα

Η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου γνωρίζει από πρώτο χέρι την περιοχή μας και την εξελισσόμενη εδώ μεταλλευτική επένδυση. Έχει συμβάλλει, με θετικές της ενέργειες, να κατοχυρώσει ο Δήμος Αριστοτέλη αντισταθμιστικά οφέλη και υψηλά μεταλλευτικά τέλη από τη μεταλλευτική δραστηριότητα.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί της διεξοδικά τις εξελίξεις στην μεταλλευτική δραστηριότητα. όπως:

-τις διεργασίες που γίνονται σχετικά με τις εργασιακές ρυθμίσεις

-Την εξέλιξη στην ανάπτυξη της επένδυσης και το στάδιο των κατασκευαστικών εργασιών στο εργοτάξιο των Σκουριών.

-Την ανάγκη στενής παρακολούθησης των όρων της σύμβασης που υπογράφτηκε ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και την εταιρία Ελληνικός Χρυσός, με έμφαση στα χρονοδιαγράμματα της επένδυσης αλλά και τους περιβαλλοντικούς όρους που καθιέρωσε , με ΦΕΚ, το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

-Το επόμενο βήμα στο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρίας ,που αποτελεί μέρος της συμφωνίας της τελευταίας με το Ελληνικό Δημόσιο , ύψους 80 εκατομμυρίων δολαρίων.

-Τη συνεργασία Υπουργείου και Δήμου προκειμένου να επιτευχθεί και για το 2023 ο διπλασιασμός των μεταλλευτικών τελών που εισπράττει ο Δήμος Αριστοτέλη από το Ελληνικό Δημόσιο.

Στη συζήτηση τέθηκαν τα ενεργειακά θέματα των δήμων και συμφωνήθηκε η από κοινού προσπάθεια για μια πρωτοποριακή εξασφάλιση των ενεργειακών αναγκών του Δήμου Αριστοτέλη, συμπληρωματικά στο εξελισσόμενο και πρωτοπόρο σχέδιο «Απόλλων» που ετοιμάζει το Υπουργείο για όλους τους Δήμους της Χώρας.

Έγινε λόγος για όλα τα έργα που έχει υποβάλει προς έγκριση ή που εκτελεί ο Δήμος Αριστοτέλη με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος (αναπλάσεις, αποχετεύσεις, βιολογικοί κλπ), ενώ ο Δήμαρχος βρήκε την ευκαιρία να ευχαριστήσει την κα Σδούκου για τη συμβολή της στην έγκριση της χρηματοδότησης για την «Ενεργειακή Αναβάθμιση του Γυμνασίου Παλαιοχωρίου» προϋπολογισμού άνω των 500.000 ευρώ.

[ΠΗΓΗ: με πληροφορίες από https://ergoxalkidikis.gr/, 27/6/2024]