Συνεργασία σε ενεργειακά έργα και εξορύξεις στο τραπέζι της συνάντησης της υπουργού Ενέργειας της Β. Μακεδονίας με την Ελληνίδα πρέσβειρα

Συνάντηση με την υπουργό Ενέργειας, Μεταλλείων και Ορυκτών Πόρων της Β. Μακεδονίας, κα. Sanja Bozinovska είχε την Τετάρτη 21 Αυγούστου η πρέσβειρα της Ελλάδας στη γειτονική χώρα κα. Σοφία Φιλιππίδου.

Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη της διμερούς οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών και δόθηκε έμφαση στις θετικές προοπτικές που αναδεικνύονται στο πεδίο της ενέργειας.

Στα πλαίσια της συνάντησης εργασίας συζητήθηκε η προοπτική ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, με έμφαση στους τομείς της ενέργειας και των εξορύξεων. Πέρα από ενδεχόμενες κοινές δράσεις, συζητήθηκε και η προοπτική ανταλλαγής εμπειρογνωμόνων των δύο χωρών, προκειμένου να συμβάλλουν στην ανάπτυξη έργων στους τομείς αυτούς τα οποία σχεδιάζουν να προωθήσουν οι δύο κυβερνήσεις.

Η κα. Φιλιππίδου συνοδεύονταν στη συνάντηση από τον κ. Βασίλη Γκατζάρα, Γραμματέα ΟΕΥ Β΄ στην ελληνική πρεσβεία στα Σκόπια.

Σε σχετική δήλωση της υπουργού Ενέργειας της Β. Μακεδονίας που διανεμήθηκε στον τύπο της γειτονικής χώρας σημειώνονται τα εξής: «Χαίρομαι πραγματικά που με τους εκπροσώπους της ελληνικής πρεσβείας μοιραζόμαστε τα ίδια οράματα και επιθυμία για ενίσχυση των αμοιβαίων διπλωματικών και οικονομικών δεσμών. Στην πραγματικότητα, είμαι πεπεισμένη ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο, ιδίως ενεργώντας βάσει του οικονομικού σχεδίου, μαζί μπορούμε να επιτύχουμε σημαντικά οφέλη για τους πολίτες και των δύο χωρών».

[ΠΗΓΗ: https://energypress.gr/, της Γιάννας Παπαδημητρίου, 22/8/2024]