Στην ιστοσελίδα “Ηπειρωτικός Αγώνας”, η οποία πρόσκειται στην Κέντροαριστερά διαβάζοντας ένα άρθρο σχετικά με τις αντιρρήσεις που διατυπώθηκαν από ιδιώτες για τους δασικούς χάρτες, μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα υπήρχε κάτι που ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον και ανέφερε τα εξής:
“…οι αντιδράσεις που εκδηλώνονται σε σχέση με τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην περιοχή, καθώς ορισμένοι προβάλλουν δικαιώματα επί εκτάσεων, που τελικά αποδεικνύεται πως δεν είναι στην ιδιοκτησία τους, όπως πίστευαν….”
Με απλά λόγια ανάμεσα σ’ αυτούς που αντιδρούν στην Ήπειρο για τις ερευνητικές γεωτρήσεις που διεξάγονται για κοιτάσματα υδρογονανθράκων βρίσκονται και κάποιοι καταπατητές γης, που θεωρούσαν ιδιοκτησίες τους κομμάτια γης, που συμπίπτουν με τα σημεία διεξαγωγής γεωλογικών ερευνών.
Κομμάτια γης όμως που δεν τους ανήκουν, όπως απέδειξαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της πολιτείας μέσω της διαδικασίας εκπόνησης των δασικών χαρτών, αλλά εκείνοι επιμένουν…
Και αναρωτιέται εύλογα κάποιος: Θα μπορούσαν αυτοί οι καταπατητές να δημιουργήσουν όλη αυτή την ένταση που επικρατεί στην Ήπειρο και να υποδαυλίζουν παράλληλα το αντιεξορυκτικό μέτωπο που συγκροτείται εκεί από αληθινούς αλλά και γιαλαντζί οικολόγους;
Δεν είμαστε σε θέση να πούμε σίγουρα ναι ή σίγουρα όχι, αφού δεν γνωρίζουμε την περιοχή και τις ιδιαιτερότητες της. Υπάρχουν όμως κι σ’ αυτή την περίπτωση κάποιες περίεργες συμπτώσεις με την αντιεξορυκτική ομάδα, που δρά εδώ και χρόνια στη Χαλκιδική ενάντια στην επένδυση χαλκού – χρυσού.
Για παράδειγμα υποστήριζε αυτή η ομάδα τον Ιανουάριο του 2013 με οπτικοακουστικό υλικό: “Η Ελληνικός Χρυσός πετσοκόβει το δάσος στο ρέμα Καρατζά”. Τελικά όπως αποδείχτηκε αυτοί που υλοτομούσαν το… αρχέγονο δάσος ήταν antigold(!!!), οι οποίοι σε δεύτερο χρόνο μας χάρισαν τον ευφάνταστο όρο της “προληπτικής υλοτόμησης” που επινόησαν οι ίδιοι για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα πεπραγμένα τους.
Ως γνωστόν, ο πρωταγωνιστής της ομάδας των antigold είναι ο ιδρυτής του παρατηρητηρίου (κατά των) μεταλλευτικών δραστηριοτήτων”, ο οποίος ποτέ δεν έχει κρύψει την αγάπη τους προς την οικοδομική δραστηριότητα, την οποία θεωρεί την πιο φιλική προς το περιβάλλον.
Χαρακτηριστικές είναι οι κουβέντες του, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στους κατοίκους της Ιερισσού τον Δεκέμβριο του 2013. Τότε είχε αναφερθεί εκτενώς στο σχέδιο του, που αφορούσε την μπετονοποίηση της ΒΑ Χαλκιδικής με περισσότερα από 2.500 οικόπεδα “πρώτης γραμμής” σε Ολυμπιάδα, Ουρανούπολη, Ιερισσό, Αμμουλιανή και την παράλληλη στρατηγική αποχαρακτηρισμού των 317.000 στρεμμάτων δασικής γης που ανήκουν στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.
Κατά την γνώμη του, αυτή η τακτική θα έφερνε ανάπτυξη και εργασίες στους νέους του τόπου, αλλά πρωτίστως θα έπρεπε να πολεμηθεί μέχρι τερματισμού της η αρχέγονη μεταλλευτική δραστηριότητα με συνεχή ιστορία 2.500 ετών.
Μπορείτε να τον ακούσετε στο βίντεο εδώ από το 49΄ μέχρι και το 55΄.
Κατά… σύμπτωση, ένα από τα βασικότερα αιτήματα του “συντονιστικού κατά των εξορύξεων” στην Ιερισσό είναι ο αποχαρακτηρισμός των 317.000 στρεμμάτων μεταλλευτικής γης για να γίνουν κάποια στιγμή κι αυτά άρτια και οικοδομήσιμα (!!!…), καθώς μόνο έτσι η ανάπτυξη είναι ισόρροπη και περιβαλλοντικά ασφαλής. Αμελητέο το ζήτημα που θέλει τα αντικείμενα του οικοδομικού πόθου να βρίσκονται μέσα σε δασικές εκτάσεις….
Επίσης, όταν οι antigold της Χαλκιδικής ήθελαν να τρομάξουν, να φοβίσουν, αλλά και να φανατίσουν τους κατοίκους της ΒΑ Χαλκιδικής, εκτός από τις κινδυνολογίες του “καρκίνου” και του “θανάτου” επιχείρησαν να τους τους βάλουν συν τοις άλλοις και το σπόρο της οικονομικής απαξίωσης της περιοχής και των δραστηριοτήτων τους με επιχειρήματα του τύπου: “η αξία της γης και της επιχείρησης σου θα πέσει στα τάρταρα, αν προχωρήσει η επένδυση” ή ό,τι “για να χτίσεις ένα σπίτι ή μια τουριστική επιχείρηση θα πρέπει να πάρεις άδεια πρώτα από την Ελληνικός Χρυσός (!!!!???…)”
Ότι δηλαδή πάνω κάτω και… κατά σύμπτωση ανέφεραν κατά την πρόσφατη επίσκεψη τους στην Ήπειρο ο ιδρυτής του “παρατηρητηρίου…” και η ομάδα τους στους κατοίκους της περιοχής…
Πάντοτε μαζί τους, αυτού του τύπου οι… συμπτώσεις σημείωναν θριάμβους!!!
[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 29/12/2017]